Chec bicolor
Doamna Elena Negoescu din Mioveni, judeţul Argeş, ne-a trimis o reţetă delicioasă de chec bicolor, foarte uşor de preparat.
De ce ai nevoie pentru chec bicolor
200 ml apă minerală
200 g făină
3 linguri fulgi de cocos
100 g zahăr
50 ml ulei
1 praf de copt
1 pliculeţ zahar vanilat
esenţă de rom, după gust
3 linguri cacao
2 linguri dulceaţă vişine
1 praf de curcuma
fulgi de cocos, pentru decor
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară checul bicolor
Amesteci apa cu uleiul şi cu zahărul până se topeşte, apoi adaugi făina cu
praful de copt, mixând continuu. Încorporezi pe rând dulceaţa, esenţă de rom,
după gust, zahărul vanilat şi fulgii de cocos. Împarţi compoziţia în două şi în
jumătate din ea omogenizezi cacaua, iar în cealaltă curcuma. Răstorni, într-o tavă
tapetată, aluatul galben şi peste ele pe cel de cacao.
Dai tava la cuptorul încins şi ţii până trece testul scobitorii. Decorezi checul cu zahăr pudră şi cu fulgi de cocos, după gust.