Cheesecake cu piersici şi vişine
Îi mulţumim doamnei Rada Adriana Mariana din Oradea, judeţul Bihor, pentru că ne-a trimis o delicioasă reţetă de cheesecake cu piersici şi vişine. Este un desert fără coacere, bun, gustos şi rapid, spune cititoarea noastră.
Ingrediente
Pentru blat
250 g biscuiţi 150 g unt
Pentru umplutură
300 g brânză de vaci
300 ml frişcă lichidă
200 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
vişine fără sâmburi
1 kg piersici
3 plicuri gelatină
100 ml lapte
100 ml apă
Mod de praparare
Mărunţeşti biscuiţii în blender şi pui untul topit peste ei, când sunt măcinaţi. Într-o formă cu pereţi detaşabili pui stratul de biscuiţi şi dai forma la rece 30 minute.
In 100 ml de apă pui 2 plicuri de gelatină şi o laşi să se umfle. Între timp, amesteci la blender brânza de vaci până devine ca o pastă, apoi adaugi zahărul şi pe cel vanilat, pui frişca lichidă şi continui să baţi cu mixerul aproximativ 3 minute, până creşte crema (îşi dublează volumula).
Gelatina hidratată o dizolvi în 100 ml de lapte cald, dar nu fierbinte, apoi o amesteci cu crema de brânză şi e gata umplutura.
Cureţi piersicile de coajă. Scoţi sâmburii vişinelor. Tai piersicile cubuleţe şi păstrezi câteva feliuţe pentru decor.
Peste biscuiţii din formă pui în straturi cremă, fructe tăiate mărunt, iar cremă, iar fructe şi la final decorezi cu feliuţe de piersici după imaginaţie). Peste cheesecake poţi să pui o compoziţie obţinută din 2 piersici mai coapte, puse la blender cu 2 linguri de zahăr şi 1 plic de gelatină.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.