Cheesecake cu piersici şi vişine

16 iunie 2017   Din țară

Îi mulţumim doamnei Rada Adriana Mariana din Oradea, judeţul Bihor, pentru că ne-a trimis o delicioasă reţetă de cheesecake cu piersici şi vişine. Este un desert fără coacere, bun, gustos şi rapid, spune cititoarea noastră.

Ingrediente

Pentru blat

250 g biscuiţi 150 g unt

Pentru umplutură

300 g brânză de vaci

300 ml frişcă lichidă

200 g zahăr

2 plicuri zahăr vanilat

vişine fără sâmburi

1 kg piersici

3 plicuri gelatină

100 ml lapte

100 ml apă

Mod de praparare

Mărunţeşti biscuiţii în blender şi pui untul topit peste ei, când sunt măcinaţi. Într-o formă cu pereţi detaşabili pui stratul de biscuiţi şi dai forma la rece 30 minute.

In 100 ml de apă pui 2 plicuri de gelatină şi o laşi să se umfle. Între timp, amesteci la blender brânza de vaci până devine ca o pastă, apoi adaugi zahărul şi pe cel vanilat, pui frişca lichidă şi continui să baţi cu mixerul aproximativ 3 minute, până creşte crema (îşi dublează volumula).

Gelatina hidratată o dizolvi în 100 ml de lapte cald, dar nu fierbinte, apoi o amesteci cu crema de brânză şi e gata umplutura.

Cureţi piersicile de coajă. Scoţi sâmburii vişinelor. Tai piersicile cubuleţe şi păstrezi câteva feliuţe pentru decor.

Peste biscuiţii din formă pui în straturi cremă, fructe tăiate mărunt, iar cremă, iar fructe şi la final decorezi cu feliuţe de piersici după imaginaţie). Peste cheesecake poţi să pui o compoziţie obţinută din 2 piersici mai coapte, puse la blender cu 2 linguri de zahăr şi 1 plic de gelatină.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe