Chiftele cu sos de smântână

8 februarie 2014   Din țară

Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Dvornic Elke, din Curtea de Argeş. Vă mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

500 g carne toacată (porc sau vita) 2 cartofi 1 ou 2 căţei de usturoi sare piper pătrunjel

Mod de preparare:

Într-un castron se pune carnea, oul, usturoiul pisat, cartoful dat pe răzatoare mică, pătrunjelul, sare şi piper dupa gust şi se amestecă. Se formează chiftele de mărimea nucilor. Apoi se prăjesc în ulei încins.

Pentru sos: Într-o tigaie se pune aproximativ 2-3 linguri de ulei de măsline. Când uleiul este încins se adaugă 2 linguri de făină. Se amestecă foarte bine să nu rămână cocoloaşe. Se adaugă 50 ml de lapte, apoi 300 g smântână şi se amestecă până ajunge la consistenţa dorită. Se săreaza şi se piperează după gust.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.

Mai multe