Chiftele de cartofi
27 iulie 2016
Din țară
Mulţumim Antoniei Năstase din Bucureşti pentru această simplă dar delicioasă reţetă!
Ingrediente 100 g caşcaval ras 1 kg cartofi 1 ou 1 gălbenuş 1 ceapă medie 6 linguri făină 6-7 linguri ulei 1/2 legătură mărar sare ridichi roşii brânză piper
Mod de preparare
Speli cartofii şi îi fierbi în coajă în apă cu sare, îi scoţi şi îi laşi la răcit, apoi îi cureţi. Îi pasezi, îi amesteci cu ceapa tăiată fin, cu oul, gălbenuşul, caşcavalul, sare şi piper, după gust.
Formezi chifteluţe cu mâinile umede, le dai prin făină, le aşezi una lângă alta şi le laşi 30 de minute.Încingi uleiul şi prăjeşti chiftelele pe ambele părţi.
Le serveşti pe pat de mărar, alături de ridichi, roşii şi brânză.