Chiftele de cartofi şi varză

16 decembrie 2016   Din țară

Reţeta ideală, chiar şi pentru copii. O spune cititoarea noastră Irina Ionela Ungureanu care ne-a şi trimis reţeta.

Ingrediente

500 g cartofi albi 1 ceapă mică albă câteva fire de pătrunjel verde o lingură de mărar verde tocat 100 g varză albă 1 morcov 1 ou 100 g caşcaval 2 linguri făină

Mod de preparare

Se spală cartofii foarte bine, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare. Când sunt bine pătrunşi se scurg şi se pasează.

În apa în care au fiert cartofii se fierbe varza tocată fin 15 minute, se scurge şi se lasă la răcit. Cartofii pasaţi se amestecă cu morcovul dat pe răzătoarea mică, varza, ceapa tocată mărunt, caşcavalul ras, pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, oul şi se omogenizeaza compoziţia.

Se condimentează cu puţină sare şi se amestecă. Se formeaza chiftele potrivite, se aşază într-o tavă în care am pus hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încălzit pentru 30 de minute. Se scot, se ung cu ulei şi se mai lasă puţin până se rumenesc.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora

Mai multe