Chiftele de dovlecei cu telemea
24 septembrie 2019
Din țară
Îi mulţumim cititoarei noastre fidele, Adriana Micşa din Bucureşti, pentru această delicioasă reţetă de chiftele de dovlecei cu telemea.
Chiftele de dovlecei cu telemea
Ingrediente
- 750 g dovlecei
- 1 ou
- 1 legătură mărar
- 4 linguri pesmet
- 4 linguri făină
- sare, dacă e cazul
- ulei, pentru prăjit
- 250 g brânză telemea de vacă
- piper măcinat, după gust
- mujdei, pentru servit
- smântână, pentru servit
Mod de preparare
Cureţi dovleceii, îi dai prin răzătoare, îi pui într-o sită şi îi laşi la scurs 30 de minute. Separat, dai brânza prin răzătoare. 2 Combini, într-un bol, dovleceii bine scurşi cu brânza, cu oul, cu mărarul tăiat fin, cu făina, cu pesmetul, condimentezi cu piper, apoi guşti şi, dacă e cazul, presari sare. Amesteci bine. 3 Pui uleiul la încins, iei cu lingura din compoziţie şi rumeneşti chiftelele pe ambele părţi. Le scoţi pe o farfurie cu şerveţele absorbante, pentru a elimina surplusul de ulei. Le serveşti calde sau reci cu mujdei şi cu smântână.