Chifteluţe cu tarhon

9 decembrie 2016   Din țară

Sunt delicioase alături de piure de cartofi. Dovada şi reţeta o avem de la doamna Gabriela Vişan din Măgurele.

De ce ai nevoie pentru chiftele cu tarhon

500 g carne tocată vită cu porc

2 ouă

1 ceapă rasă

sare, după gust

piper, după gust

1 linguriţă boia dulce

1 legătură tarhon proaspăt tăiat mărunt

2 felii pâine înmuiate în lapte

200 g făină

300 ml ulei

Cum se prepară chiftele cu tarhon

Într-un castron pui carnea, ouăle, tarhonul, ceapa, piperul, boiaua, sarea, pâinea şi amesteci până se omogenizează bine toată compoziţia. Pui uleiul în tigaie să se încingă, iar cu o lingură iei din carnea pregătită şi modelezi chifteluţele. Le tăvăleşti apoi prin făină şi le prăjeşti, nu prea mult, cât să ramână crocante deasupra şi mai pufoase în interior.

Mai multe