Chifteluţe de peşte cu sos de smântână
Cu siguranţă platoul de chifteluţe de peşte cu sos de smântână se va termina în cel mai scurt timp. Asta ne-o garantează domnul Dorin Mihai Suciu din Braniştea.
Ai nevoie de
1 kg fileuri de peşte
2 cepe
2 felii de pâine înmuiate
1 ou
1 căpăţână usturoi
1 legătură pătrunjel
sare
piper
făină, pentru modelat
ulei, pentru prăjit
Pentru sos
1 lingură ulei
2 căţei usturoi
200 g smântână
sare
piper
Cum se prepară
Cureţi fileurile de peşte de eventualele oase, apoi le treci prin maşina de tocat. Adaugi peste carne, ceapa tocată mărunt, oul bătut, pâinea bine stoarsă, pătrunjelul şi usturoiul mărunţite. Presari sare şi piper, după gust şi amesteci bine compoziţia. Treci mâinile prin făină, modelezi chifteluţe şi le prăjeşti în baie de ulei. Le scoţi pe şerveţele absorbante.
Pentru sos, amesteci bine toate ingredientele şi îl serveşti alături de chifteluţe.