Chifteluţe pufoase cu spanac
Această reţetă de chifteluţe se va număra cu siguranţă printre preferatele tale. Doamna Felicia Vanea din Bucureşti o prepară des.
De ce ai nevoie pentru chifteluţe cu spanac
450 g spanac congelat
150 g telemea de vacă
150 g telemea de capră
450 g carne de pui tocată
2 linguri pesmet
1-2 căţei de usturoi, opţional
6 ouă
susan
făină
sare, după gust
piper, după gust
ulei, pentru prăjit
salată verde
ridichi
Cum se prepară chifteluţele cu spanac
Opăreşti spanacul în apă cu sare câteva minute şi îl laşi la scurs. Îl tai mărunt, îl amesteci cu cele două tipuri de telemea rase, carnea, ouăle, usturoiul pisat, pesmetul, sare şi piper, după gust. Omogenizezi compoziţia şi fomezi chifteluţele. Jumătate dintre ele le dai prin făină, iar pe restul le treci prin susan.
Le prăjeşti în ulei încins, la foc mic spre mediu, până devin aurii. Le serveşti pe pat de salată verde alături de ridichi.