Chifteluţe pufoase cu spanac

11 decembrie 2017   Din țară

Această reţetă de chifteluţe se va număra cu siguranţă printre preferatele tale. Doamna Felicia Vanea din Bucureşti o prepară des.

De ce ai nevoie pentru chifteluţe cu spanac

450 g spanac congelat

150 g telemea de vacă

150 g telemea de capră

450 g carne de pui tocată

2 linguri pesmet

1-2 căţei de usturoi, opţional

6 ouă

susan

făină

sare, după gust

piper, după gust

ulei, pentru prăjit

salată verde

ridichi

Cum se prepară chifteluţele cu spanac

Opăreşti spanacul în apă cu sare câteva minute şi îl laşi la scurs. Îl tai mărunt, îl amesteci cu cele două tipuri de telemea rase, carnea, ouăle, usturoiul pisat, pesmetul, sare şi piper, după gust. Omogenizezi compoziţia şi fomezi chifteluţele. Jumătate dintre ele le dai prin făină, iar pe restul le treci prin susan.

Le prăjeşti în ulei încins, la foc mic spre mediu, până devin aurii. Le serveşti pe pat de salată verde alături de ridichi.

Mai multe