Ciocolată de casă cu mure şi caju

1 septembrie 2017   Din țară

Doamna Oana Plăcintă din Suceava ne-a făcut poftă de ciocolată de casă.

Ai nevoie de

Pentru stratul de cacao 90 ml apă 170 g zahăr 240 g lapte praf 40 g cacao 120 g unt

esenţă de rom

50 g caju

300 g mure

150 g zahăr

120 g unt

260 g lapte praf

50 g caju

Cum se prepară

Coci nucile caju în cuptorul încins 5-10 minute.

Pentru stratul de cacao, pui apa cu zahărul la fiert, la foc mediu, până când lichidul capătă consistenţa unui sirop. Separat, cerni cacaua şi laptele praf. Iei siropul de pe foc şi încorporezi în el untul şi esenţă de rom, după gust, îl torni peste ingredientele uscate şi amesteci ca să nu se formeze cocoloaşe, apoi adaugi nucile caju rupte. Întinzi într-o tavă mică folie de plastic, nivelezi ciocolata şi o laşi la răcit. Nu în frigider!

Pentru stratul de mure, speli fructele şi le aşezi pe foc cu 2 linguri de zahăr. Din momentul în care încep să clocotească le mai laşi 10 minute şi le treci printr-o sită. Măsori 100 ml de suc şi îl pui pe foc cu restul de zahăr, ţii 6-7 minute şi adaugi untul, apoi îl torni peste laptele praf cernut. Omogenizezi şi nucile caju mărunţite şi răstorni amestecul peste stratul de ciocolată. Laşi tava la răcit 3-4 ore.

Mai multe