Ciolan pe varză

25 septembrie 2013   Din țară

Ingrediente:

5 căţei de usturoi 850 g varză acră 600 g ciolan de porc 4 cepe supă 1 frunză de dafin 1/2 linguriţă de tarhon uscat boabe de piper mărar şi pătrunjel 1 lingură de untură sau ulei

Mod de preparare:

Dai usturoiul prin presa de usturoi şi-l întinzi peste ciolan. Pui apă suficientă într-o oală, cât să scufunzi ciolanul în apă şi să-l fierbi bine, în jur de 2 ore.

Toci două cepe şi verdeţurile, le speli şi le adaugi la jumătatea fierberii în oala cu ciolan. Pui şi condimentele. Scoţi carnea fiartă şi o dai deoparte. Strecori supa şi cântăreşti cam 1/2 -3/4 litri. Toci restul de ceapă şi o căleşti în untură sau în ulei până se face sticloasă. Pui varza peste ceapă şi o fierbi cam jumătate de oră. Sărezi dacă mai este nevoie. Pui ciolanul pe varză şi dai la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru circa 30 de minute.

Mai multe