Ciorbă de afumătură
Doamna Anca Elena Voicu ne-a trimis cea mai bună reţetă de sezon, ciorba de afumătură.
De ce ai nevoie pentru ciorbă de afumătură
1 kg oase sau costiţe de porc afumate şi feliate
1 morcov
1 ceapă
2 linguri de zarzavat de ciorbă (morcov, ardei gras verde, ardei gras roşu, rădăcină şi frunze de ţelină)
2 linguri roşii pasate din conservă
1 lingură de orez
1 ou
1 vârf linguriţă sare de lămâie
1 vârf linguriţă sare
mărar
pătrunjel
leuştean
ardei iute
Speli bine oasele de porc şi le pui la fiert într-o oală de 4 litri, cu apă atât cât să fie acoperite. Adaugi sarea şi iei spuma de câte ori este nevoie, apoi pui ceapa tăiată mărunt, morcovul feliat, zarzavatul, roşiile pasate şi orezul bine spălat, în prealabil. Când carnea începe să se desprindă de pe oase acreşti ciorba cu sarea de lămâie, apoi, baţi oul într-un castron şi cu polonicul iei din ciorbă şi adaugi peste ou, bătând continuu. Subţiezi astfel până umpli castronul şi torni înapoi în oală. Amesteci bine, opreşti focul şi presari verdeţurile tăiate mărunt.
Serveşti ciorba cu ardei iute.