Ciorbă de perişoare
Îi mulţumim lui Nicolae Pană din Râmnicu Sărat pentru această reţetă!
Ingrediente 600 g carne tocată de pui 2 cepe 6 linguri orez 2 albuşuri 1 linguriţă rasă paprika dulce 3 morcovi 1 ardei 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 rădăcină pătrunjel 1 gulie 1 roşie mare 200 g smântână pătrunjel mărar leuştean sare piper borş
Mod de preparare
Morcovii, ardeiul, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, gulia şi 1 ceapă le cureţi, le speli bine şi le tai cubuleţe, apoi le pui într-o oală cu 4 l de apă şi le fierbi.
Separat, opăreşti, 2 minute, 3 linguri de orez în 500 ml de apă, îl scurgi şi îl treci pe sub jet de apă rece. Amesteci carnea cu orezul, cu cea de-a 2-a ceapă şi cu 1 mână de pătrunjel tăiat fin. Condimentezi cu sare, piper şi paprika, după gust. Formezi perişoare şi le laşi deoparte.
Când legumele încep să fiarbă, adaugi în zeamă cele 3 linguri de orez rămas, bine spălat, perişoarele şi sare, după gust. După 20 de minute pui roşia descojită şi tăiată cubuleţe. Laşi câteva minute să se combine aromele, adaugi borş, fiert separat, atât cât vrei să fie de acră ciorba, mai ţii câteva minute şi opreşti focul. Presari mărar, pătrunjel şi leuştean, tocate după gust.