Ciorbă de perişoare de curcan
Doamna Monica Marton din Oradea ne-a trimis una dintre reţetele ei preferate, ciorbă de perişoare de curcan. Iată cum se prepară delicioasa reţetă!
De ce ai nevoie pentru ciorbă de perişoare
pentru perişoare
- 500 de grame de carte tocată de curcan
- 50 de grame de orez
- o haşmă (şalotă)
- un ou
- un vârf de cuţit de sare
- un vârf de cuţit de piper
pentru ciorbă
- doi morcovi
- un păstârnac
- un pătrunjel
- o felie de ţelină
- un ardei gras
- două roşii mari şi coapte
- o ceapă mare, roşie
- o jumătate de legătură de pătrunjel
- patru linguri de ulei
- un vârf de cuţit de sare
- un vârf de cuţit de piper
Cum se prepară ciorbă de perişoare
Spălaţi şi curăţaţi legumele. Răzuiţi morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras, ceapa roşie, decoji roşiile coapte şi le tăiaţi cubuleţe.
Puneţi cratiţa, cu ulei, pe foc. Când uleiul este încins, adăugaţi ceapa roşie şi o căliţi un minut, apoi, adăugaţi şi restul legumelor, adică, morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, ţelina, ardeiul gras şi le căliţi încă un minut. Adăugaţi, peste legume, 3-4 litri de apă, un vârf de cuţit de sare şi le lăsaţi să fiarbă până pregătiţi perişoarele.
Pentru perişoare, tocaţi mărunt haşma şi o amestecaţi cu carnea tocată, orezul spălat, oul, un vârf de cuţit de sare şi piperul. Faceţi biluţe din amestecul rezultat, acestea să fie de dimensiunea unui ou de prepeliţă. Când sunt toate perişoarele făcute biluţe, le puneţi în oală şi le fierbeţi 20 de minute, apoi, adăugaţi cubuleţele de roşii, un vârf de cuţit de piper şi le mai lăsaţi să fiarbă 5 minute. Stingeţi focul şi adăugaţi pătrunjelul spălat şi tocat.