Ciorbă de sfeclă de la Mănăstirea Crasna
2 octombrie 2017
Din țară
Doamna Felicia Vanea din Bucureşti a cerut reţeta de ciorbă de sfeclă de la Mănăstirea Crasna.
Ai nevoie de
10-15 frunze de sfeclă
2 cepe
2 ouă
½ cană lapte batut
½ cană smântână
ulei
sare
Cum se prepară
Speli frunzele de sfecă, le opăreşti 10-12 minute în apă cu sare, le scoţi, le tai mărunt şi păstrezi apa în care au fiert. Toci ceapa şi o căleşti în ulei încins, adaugi frunzele de sfeclă şi torni zeama păstrată. Fierbi 20 de minute, la foc mediu şi o dai deoparte de pe foc. Baţi bine ouăle cu smântâna şi cu iaurtul, iei un polonic din ciorbă, îl încorporezi în zeamă, apoi torni, în fir subţire, ca să nu se taie în oală, amestecând continuu. Potriveşti gustul de sare şi serveşti servi ciorba atât caldă, cât şi rece.