Ciorbă rădăuţeană

12 august 2016   Din țară

Îi mulţumim lui Albert Daniel Bertoni pentru această delicioasă reţetă.

Ingrediente 1 piept de pui 1 ardei gras roşu 1 ceapă mare 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1/2 rădăcină ţelină 4,5 linguri de oţet 6 gălbenuşuri 500 ml smântână de casă sare, piper măcinat 4,5 căţei de usturoi

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert în trei litri de apă, impreuna cu legumele tăiate în bucăţi mari şi un praf de sare. După ce se va elimina spuma, iar carnea este fiartă, se scoate, cu tot cu legume. Carnea se taie în fâşii lungi, care se pun din nou la fiert, de aceasta data fără legume. Însă nu e vreo problemă dacă le veţi da prin răzătoarea cu ochiuri mari şi le adăugaţi în ciorbă.

Se lasă încă 5 minute la fiert, se acreşte cu oţet şi apoi se adaugă compoziţia formată din gălbenuşurile bătute cu smântâna, dar înainte de a pune în oală această compoziţie, o amestecăm cu două polonice de zeamă fierbinte din oală, astfel încât să o aducem la aceeaşi temperatură. La sfârşit se pune usturoiul zdrobit, se potriveşte de sare şi piper, şi se mai lasă la fiert aproximativ 10 minute.

Mai multe