Clătite cu ciuperci şi smântână
Rasfaţă-te în acest weekend cu o reţetă cu delicioase clătite cu ciuperci şi smântână. Mulţumim, Adina Ciocalău pentru reţetă!
Ingrediente
250 g făină 2 ouă 400 ml lapte 75 ml ulei 250 g ciuperci proaspete 100 g ceapă 50 g unt 25 g mărar verde 100 g smântână 50 ml vin alb 10 g sare
Mod de preparare
Ciupercile se curăţă, se spală şi se taie felii. Ceapa se curăţă, se spală şi se opăreşte, iar apa se aruncă. Mărarul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. Făina se cerne.
Într-un bol se amestecă făina, laptele, uleiul şi ouăle. Din această compoziţie se fac 10 clătite.
Se pune untul într-o tigaie şi când s-a înfierbântat se inabusa ciupercile si ceapa. Se adauga vin, marar si sare. Se ia deoparte si se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu smantana.
Cu aceasta compozitie se umplu foile de clatite si se ruleaza, intorcand capetele pe dinauntru, ca sa nu iasa umplutura. Se pun intr-o tava si se dau la cuptor 5 minute.
Se servesc calde, cu smantana deasupra.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.