Compot de pepene roşu

15 iulie 2014   Din țară

Este exact acel moment când trebuie să te gândeşti cum să-ţi umpli cămara cu bunătăţi pentru la iarnă. Un compot dulce de pepene roşu trebuie să aibă locul lui pe raft.

Dificultate mică Preparare 80' Pentru 3 borcane

Ingrediente

2 pepeni de aproximativ 4-5 kg

700 g zahăr

4 l apă

2 lămâi

Mod de preparare

Spre deosebire de celelalte compoturi, acesta din pepene roşu, ca şi cel din struguri, fermentează foarte repede. De aceea, trebuie să speli borcanele cu bicarbonat şi să le sterilizezi în prealabil.

Speli pepenii, îi tai în două jumătăţi şi le scoţi miezul. Ulterior îndepărtezi sâmburii şi tai miezul felii mai mari. Umpli borcanele cu miezul de pepene. Pui apa la fiert cu zahărul şi le ţii să dea în clocot. Amesteci până se topeşte zahărul, apoi torni siropul în borcane şi-l laşi 10 minute.

După aceea, răstorni siropul în cratiţă şi-l mai fierbi 3 minute, apoi îl torni în borcane, adaugi zeama de la cele două lămâi, le închizi cu capace şi le acoperi cu o pătură.

sursa foto: Photoland

Mai multe