Conopidă murată

25 octombrie 2013   Din țară

Ingrediente:

3 conopide 1 kg morcovi 100 ml oţet foi de dafin piper boabe boabe de muştar boabe de ienibahar seminţe de mărar sare grunjoasă apă cât cuprinde

Mod de preparare:

Speli bine conopida, o rupi în bucheţele şi o laşi în apă cu oţet 30 de minute, pentru a îndepărta eventualii gândăcei. Aşezi bucheţelele de conopidă în borcane bine sterilizate. Aşezi felii de morcovi printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin, boabe de piper, de muştar şi de ienibahar.

Separat, fierbi apa cu câte o lingură de sare la fiecare litru, adaugi seminţe de mărar şi torni sa ramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi depozitezi conopida murata într-un loc rece şi bine aerisit. Conopida murata se foloseşte ca garnitură la friptura de porc sau la alte preparate culinare grase.

Budinca de conopida

Budinca de conopida

Supa crema de conopida cu usturoi

Supa crema de conopida cu usturoi

Conopida cu usturoi

Conopida cu usturoi

Timp de preparare: 25 min

Dificultate mică

Mai multe