Conopidă murată
Ingrediente:
3 conopide 1 kg morcovi 100 ml oţet foi de dafin piper boabe boabe de muştar boabe de ienibahar seminţe de mărar sare grunjoasă apă cât cuprinde
Mod de preparare:
Speli bine conopida, o rupi în bucheţele şi o laşi în apă cu oţet 30 de minute, pentru a îndepărta eventualii gândăcei. Aşezi bucheţelele de conopidă în borcane bine sterilizate. Aşezi felii de morcovi printre bucheţelele de conopidă şi pui foi de dafin, boabe de piper, de muştar şi de ienibahar.
Separat, fierbi apa cu câte o lingură de sare la fiecare litru, adaugi seminţe de mărar şi torni sa ramura fierbinte peste conopidă. Închizi borcanele ermetic şi depozitezi conopida murata într-un loc rece şi bine aerisit. Conopida murata se foloseşte ca garnitură la friptura de porc sau la alte preparate culinare grase.
Supa crema de conopida cu usturoi
Supa crema de conopida cu usturoi
Timp de preparare: 25 min
Dificultate mică