Cornuleţe cu gem şi nucă
Îi mulţumim Mioarei Toader din Vălenii de Munte pentru această reţetă.
Ingrediente
Pentru aluat 250 g margarină 200 g zahăr 250 ml apă minerală 1 pliculeţ praf de copt 1 praf de sare 2 pliculeţe zahăr vanilat 700 g făină 20 ml ulei, pentru întins aluatul
250 g gem de prune
100 g nucă măcinată
1 linguriţă esenţă rom
coaja rasă de la 1 lămâie
zahăr pudră
Mod de preparare
Într-un vas, pui margarina tăiată cuburi. Aşezi vasul pe baie de aburi. Când margarina începe să se topească, adaugi zahărul şi amesteci circa 3 minute. Torni apa minerală, pui praful
de copt, praful de sare şi zahărul vanilat. Mixezi totul câteva minute, apoi adaugi treptat făina până obţii un aluat consistent şi omogen. Îl pui la rece aproximativ 30 de minute.
Pentru umplutură, amesteci într-un bol gemul de prune, nuca, esenţa de rom şi coaja de lămâie. Întinzi aluatul într-o foaie groasă de circa un centimetru şi o tai sub formă de
triunghi.
Pe fiecare triunghi de aluat pui câte o linguriţă de umplutură. Rulezi şi aşezi fiecare cornuleţ într-o tavă tapetată. Introduci tava în cuptorul încălzit şi coci cornuleţele, la foc mediu, circa 20-25 de minute, până devin aurii la bază. După coacere, le laşi să se răcească bine, apoi le dai prin zahăr pudră.