Cornuleţe pufoase şi margarete cu gem de căpşuni şi rahat
Îi mulţumim doamnei Rada Adriana Mariana din Oradea pentru această reţetă de cornuleţe pufoase şi margarete cu gem de căpşuni şi rahat.
Ingrediente
1 kg faină 500 gr untură de porc (sau 2 pachete de margarină) 250 ml lapte 50 gr drojdie 6 linguri smântână 200 g zahăr 5 ouă
Pentru umplutură
1 borcan cu gem de căpşuni
200 g nucă măcinată
coaja de la 1 lămâie
2 plicuri zahar vanilat
zahar pudră, pentru decor
Mod de preparare
Intr-un castron cerni făina, apoi adaugi untura şi o fărâmiţezi bine. Torni laptele călduţ în care ai pus drojdia la înmuiat puţin, adaugi zahărul, smântâna, ouăle şi amesteci bine până obţii un aluat care se desprinde de pe mâini. Îl laşi în castron la dospit cel puţin 1 oră.
Împarţi coca în patru părţi şi pe fiecare o întinzi ca să aibă 5 mm grosime. Tai aluatul în formă de triunghi sau pătrat cu pintenul sau un cuţit cu vârf şi umpli cornuleţele cu rahat şi cu gem de căpşuni cu nucă. În prealabil, nuca măcinată o amesteci cu zahărul vanilat şi cu coaja răzuită de la o lămâie.
Dacă vrei, poţi să decupezi foaia şi în formă de margarete şi le umpli cu gem de căpşuni. Le pui în tava unsă cu puţin ulei şi tapetată cu hârtie de copt, laşi distanţă între ele ca s poată să crească, apoi le coci, la foc potrivit, 20-25 minute. Cât sunt calde, le dai prin zahăr pudră.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.