Cotlete de porc glazurate
Domnul Bogdan Sabangianu din Tulcea este un bucătar iscusit. Dovada este chiar această reţetă de cotlete de porc glazurate.
Ingrediente
2 cotlete cu os
100 g unt
3 fire cimbru
3 căţei usturoi
100 g nuci măcinate
2 linguri zahăr
2 linguri oţet balsamic
4 linguri suc de portocale
200 g cartofi fierţi
200 g spanac proaspat sau congelat
4 roşii cherry
200 ml lapte
sos de usturoi
sare
piper
Cum se prepară
Topeşti 50 g de unt, pui 2 fire de cimbru, usturoiul, aşezi cotletele, le ţii pe fiecare parte până se rumenesc, le scoţi şi pui în locul lor zahărul. Ţii pe focul mic până când se caramelizează, torni oţetul balsamic, adaugi firul de cimbru rămas, sucul de portocale, mai laşi câteva minute şi dai de pe foc. Păstrezi sosul. Separat, aşezi coteletele într-o tavă în care ai întins hârtie de copt şi o dai la cuptorul încins 6 minute. O scoţi, ungi cotletele cu sosul păstrat, le mai ţii încă 6 minute la cuptor, apoi le presari cu nucile măcinate şi trase la tigaie, separat.
Topeşti 25 g de unt şi sotezi spanacul şi roşiile cherry. Cartofii fierţi îi pasezi, adaugi restul de unt, laptele şi freci bine piureul, apoi pui spanacul şi roşiile sotate, sare şi piper, după gust. Serveşti cotletele alături de piure şi stropite cu sos de usturoi.