Cotlete marinate cu sos de hrean
O porţie de cotlete marinate cu sos de hrean este mereu binevenită. Reţeta o avem de la domnul Daniel Bertoni din Focşani.
Ingrediente 2 felii cotlet de porc, fără os 1 bere neagră 2 linguriţe de hrean ras 1 linguriţă de muştar cu boabe zeama de la ½ de lămâie 1 linguriţă ulei 1 ceapă roşie
200 ml smântână de gătit
1 lingură hrean ras
3 linguriţe oţet
1 linguriţă zahăr
sare
piper alb măcinat
Cum se prepară
Din muştar, zeama de lămâie, ceapa tăiată julien, berea şi hreanul faci o marinată în care aşezi cotletele. Dai vasul la frigider 4 ore.
Scoţi cotletele pe o farfurie, îndepărtezi ceapa şi aşezi vasul pe foc până când marinata scade la jumătate. Aşezi carnea pe grătarul încins şi o storpeşti regulat cu marinata.
Pentru sos, aşezi smântâna pe foc şi când s-a încălzit adaugi zahărul, hreanul, oţetul sare şi piper, după gust, amesteci un minut şi dai deoparte. Serveşti friptura împreună cu sosul.