Crispy strips făcute în casă

28 septembrie 2016   Din țară

Îi mulţumim lui Nicolae Pană din Râmnicu Sărat pentru această reţetă.

Ingrediente

2 bucati mari de piept de pui 3 oua 2 cani de fulgi de porumb aurii 2 linguri de amidon

o cana de lapte

2 linguri de praf de usturoi

1/2 lingurita chilli

o lingura de paprika

o lingura de piper

Mod de preparare

Amestecati toate ingredientele pentru marinata, taiati carnea fasii pe lung si lasati-o la marinat peste noapte. Eu folosesc o punga cu fermoar, pe care o tin neaparat la frigider.Cand carnea e gata de marinat, se face un sos din ouale batute, 1/2 cana de fulgi si amidon, se condimenteaza cu putina sare si piper, in functie de cat le doriti de picante. Ideea e ca sosul trebuie sa fie destul de gros, asa cum il vedeti pe tel in poza, pentru ca fulgii de porumb sa se prinda cat mai bine. Dati carnea intai prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb (care trebuiesc bine maruntiti in prealabil). Se pun la cuptor pe hartie de copt, aproximativ 20-25 minute. Se servesc alaturi de sosul favorit.

Mai multe