Desert „Trandafiri“
Mulţumim Florentinei Hij din judeţul Suceava pentru această reţetă uşoară şi foarte atrăgătoare.
Ingrediente
400 g aluat foietaj 4 mere rosii 3 -4 linguri de zahar 3 linguri de gem 1 lamaie mica 1 lingurita unt 1 lingurita de faina
Preparare
Speli merele ,le tai in doua ,le scoti cotorul apoi tai jumatatile de mar pe latime in felii subtiri.Intr-o cratita pui feliile de mar ,zaharul ,zeama de lamaie dupa gust si apa cat sa cuprinda merele.Dai cratita la foc , lasi la fiert 1 minut ,apoi scoti feliile de mar cu o paleta ,le intinzi pe o tava si le lasi la racit.
Presari faina pe masa de lucru, intinzi aluatul putin cu sucitorul si tai fasii lungi de 20-25 cm si late de circa 4 cm. Ungi o fasie de aluat cu putin gem, pe o margine a fasiei asezi feliute de mar suprapunandu-le usor,"acoperi" feliutele cu cealalta margine a fasiei si rulezi dintr-un capat cu grija. Asezi ruloul in tava cu forme de briose unsa cu putin unt. Procedezi la fel cu restul aluatului. Cand toate rulourile sunt gata le dai la cuptorul preincalzit circa 20 de minute.