Dovlecei umpluţi cu brânză

13 mai 2014   Din țară

Mariana Manz din Timisoara ne-a trimis această reţetă. Mulţumim, Mariana. Nu uitaţi că aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

2 dovlecei 1 ou puţin ulei 200 g de brânză (poate fi 100 g telemea de vaca proaspătă şi 100 g brânză sărată de vacă) sare piper frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Se spală dovleceii foarte bine şi se taie pe jumătate în lung. Se curăţă de miez cu ajutorul unei linguriţe.

Miezul se dă pe răzatoare şi se amestecă cu brânza rasă, oul bătut, sare şi piper după gust.

Dovleceii scobiţi se umplu cu compoziţia rezultată.

Intr-o formă pentru cuptor se pune puţin ulei şi foarte puţină apă (câteva picături) şi se aşază dovleceii cu umplutura în sus, iar deasupra lor se presară frunze proaspete (sau uscate) de pătrunjel tocate.

Se dă la cuptor până se rumeneşte frumos. Se pot servi atât calzi cât şi reci.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe