Dovlecel pane cu caşcaval
Mulţumim Iulianei Lako din Cenad, judeţul Timiş pentru această reţetă pe care ne-a trimis-o la redacţie! Dovleceii pane sunt un preparat extrem de simplu, dar foarte delicios. Iată recomandarea cititoarei noastre.
Ingrediente pentru dovlecei pane cu caşcaval
2 dovlecei cruzi 200 gr caşcaval 3 ouă 6 linguri făină 6 linguri pesmet sare piper ulei
Mod de preparare dovlecei pane cu caşcaval:
Se curăţă dovlecei şi se taie feli mai groase . Fiecare felie se dă cu sare şi se pune deoparte aproximativ 60 minute . După care se lasă la scurs şi fiecare felie se da cu piper proaspăt măcinat . Caşcavalul se taie feli mai groase . Între două feli de dovlecel se pune câte o felie mai groasă de caşcaval .
Dovleceii umpluţi se pun într - o tavă unsă cu ulei .Cu o pensula se ung doleceii cu puţin ulei . Se pune tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 15 - 20 minute . Se poate servi cu o garnitură de orez , salată de sezon s-au cu un piure de cartofi.