Drob de miel
Mulţumim Elenei Stănescu din Timiş pentru această reţetă, pe care de-abia aştepatăm să o preparăm de Paşti.
Ingrediente măruntaiele de la miel (ficat, inimă, rinichi, plămâni) 3 legături ceapă verde 1 legătură usturoi verde 1 legătură pătrunjel 4 ouă sare piper pesmet ulei, pentru uns tava prapurele de la miel
Mod de preparare
Toci măruntaiele fierte şi răcite bine. Adaugi pătrunjelul, ceapa şi usturoiul mărunţite. Separi albuşurile de gălbenuşuri, baţi spumă albuşurile, încorporezi gălbenuşurile şi le torni peste măruntaie. Amesteci bine şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Ungi cu ulei o tavă şi o presari cu pesmet, aşezi prapurele, având grijă să îmbraci şi pereţii, torni compoziţia şi acoperi cu partea rămasă de la el. Dai tava la cuptorul încins 30-40 de minute.