Drob de pui

6 iunie 2016   Din țară

Mulţumim Anei Maria Antonie din judeţul Vâlcea pentru această reţetă.

Ingrediente 1 kg pipote şi inimi de pui 1 kg ficat de pui 4 cepe mari, tocate 2 legături mari ceapă verde 2 legături pătrunjel 2 legături mărar 5 ouă crude 6 linguri ulei 3 ouă fierte sare piper

Mod de preparare

Fierbi pipotele şi inimile, spălate şi curăţate, în apă cu un praf de sare. Le spumuieşti şi când s-au înmuiat le dai deoparte, la răcit. Între timp, rumeneşti ficăţeii în ulei încins, apoi îi dai la răcit. În uleiul rămas căleşti ceapa uscată şi când s-a înmuiat adaugi ceapa verde tocată şi le dai deoparte să se răcească.

Tai mărunt la cuţit organele sau le dai prin maşina de tocat, pui ceapa, adaugi verdeaţa tăiată, ouăle crude bătute bine, sare şi piper după gust şi omogenizezi.

Tapetezi o tavă şi torni jumătate din com­poziţie, aşezi ouăle fierte pe lungimea tăvii şi adaugi restul compoziţiei, nivelezi şi dai tava la cuptor, la foc mic, 30-35 de minute. Drobul este gata când s-a rumenit.

Mai multe