Dulceaţă de caise

11 august 2014   Din țară

E vremea dulceţurilor şi nu pierde vremea! Umple-ţi cămara cu bunătăţi!

Preparare: 2 h Dificultate: mică

Ingrediente

2 kg caise

1,5-2 kg zahăr, după preferinţă

1 lămâie

2 linguriţe esenţă de migdale

Preparare

1. Speli caisele bine, le scurgi, după care le rupi în două şi le scoţi sâmburii. Le aşezi într-o cratiţă mai mare emailată fără urme de grăsime, pui zahărul, zeama de lămâie, amesteci bine şi le laşi să stea circa 2-3 ore.

2. Aşezi cratiţa pe foc şi, când dă în fiert, micşorezi flacăra şi laşi pe foc până când dulceaţa se leagă, amestecând din când. Ca să vezi când este legată, pui o picătură de dulceaţă pe o farfurioară şi dacă stă ca o bobiţă este gata! Spre sfârşitul fierberii, adaugi esenţa de migdale şi coaja de lămâie.

3. Pui dulceaţa în borcane sterilizate, le pui capacele, strângându-le bine, şi le întorci cu susul în jos pentru a se duce eventualele bule de aer. Le acoperi cu un prosop curat, le laşi să se răcească, după care le depozitezi în cămară.

Sfat!

În dulceaţă poţi pune şi sâmburii de la caise curăţaţi de pieliţe.

sursa foto: Photocuisine

Mai multe