Dulceaţă de ceapă

11 iulie 2014   Din țară

Perfectă pentru un sos alături de o friptură, dulceaţa de ceapă va înnobila orice fel de mâncare vei prepara.

Dificultate mică Preparare 120' Pentru 2 borcane

Ingrediente

1 kg ceapă roşie

60 g unt

30 ml ulei

1 linguriţă piper boabe

sare, după gust

30 g zahăr

piper negru măcinat, după gust

1 lingură oţet din vin roşu

30 ml suc portocale

Mod de preparare

Cureţi, speli ceapa şi o tai julien. Pui într-o tigaie, la foc mic, untul, apoi uleiul şi, după ce s-au încins, adaugi ceapa, sarea şi boabele de piper, amestecând continuu. După ce s-a înmuiat ceapa, presari zahărul şi piperul măcinat, acoperi tigaia şi laşi să fiarbă, amestecând din când în când.

Torni sucul de portocale şi oţetul şi fierbi aproximativ o oră ca să se caramelizeze ceapa. Poţi păstra dulceaţa de ceapă, la frigider, în borcane închise ermetic.

sursa foto: Shutterstock

Mai multe