Dulceaţă de prune
V-am obişnuit în ultima vreme cu o serie de gemuri şi dulceţuri. Astăzi te învăţăm cum să prepari o dulceaţă de prune brumării.
Preparare: 1 h 40 minute Dificultate: mică
Ingrediente
2 kg prune
750 g zahăr
500 ml apă
zeama de la ½ lămâie
1 baton de scorţişoară
Preparare
1. Speli prunele, le rupi în două, le scoţi sâmburii, după care le tai cuburi. Pui într-un vas apa cu zahărul, zeama de lămâie şi batonul de scorţişoară. Când dă în clocot, pui prunele şi le laşi să fiarbă, la foc mic, până fructele se înmoaie bine şi dulceaţa se leagă. Tot timpul fierberii aduni spuma care se formează.
2. Scoţi batonul de scorţişoară, pui dulceaţa fierbinte în borcane sterilizate, le închizi ermetic cu capace, le întorci cu faţa în jos şi le laşi să se răcească. Le depozitezi la loc răcoros.