Eclere aperitiv

20 februarie 2015   Din țară

Doamna Ermina-Mariana Vlăsceanu, Olteniţa, Călăraşi ne-a lăsat gura apă cu această reţetă de eclere aperitiv.

Ai nevoie de

250 ml apă

100 ml ulei

1 linguriţă sare

125 g făină

4 ouă

Pentru umplutură

250 g cremă de brânză

100 g brânză topită

1 ceapă verde

ardei roşu

pătrunjel

mărar

Pui la fiert apa cu uleiul şi sarea. Când dă în clocot iei vasul de pe foc, torni făina cernută şi amesteci continuu ca să nu apară cocoloaşe. Când se mai răceşte compoziţia adaugi pe rând ouăle.

Torni compoziţia într-un poş şi formezi eclere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptorul preîncălzit, la foc mic, până devin aurii (în primele 15 minute nu deschizi uşa cuptorului). Le laşi să se răcească, apoi le tai în două şi cureţi interiorul de cocă.

Pentru umplutură: toci mărunt ceapa, ardeiul, pătrunjelul şi mărarul, apoi le amesteci cu crema de brânză şi brânza topită. Umpli eclerele cu compoziţia obţinută.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe