Fasole în bol de pâine

23 aprilie 2014   Din țară

Modog Georgiana Daniela ne-a trimis această reţetă. Mulţumim, Daniela! Şi voi ne puteţi trimite reţetele voastre preferate la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

250 gr fasole (eu am folosit pestriţă) 1 ciolan afumat 1 morcov mare 1 ceapă mare 1/2 gogoşar roşu foi de dafin tarhon cimbru delicat boia 4 pâini facute în casă

Pentru pâine:

1,5 km de faină

o jumatate de drojdie

sare

3 linguri ulei de masline

apă caldă cât cuprinde

Mod de preparare:

Se căleşte ceapa cu morcovul şi gogoşarul după care se pune fasolea, se lasă să fiarbă 15-20 de minute cu foile de dafin.  Se adaugă ciolanul şi restul condimentelor şi se lasă la fiert până fasolea devine moale.

Pentru pâine. Facem un aluat şi îl lăsăm la dospit o ora după care am impărţim aluatul în 4 oale mici şi le băgăm la cuptor. Cu 10 minute înainte de a scoate pâinicile de la cuptor, le ungem cu un ou bătut.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe