Felii Pădurea neagră
Iuliana Lako din Cenad ne-a trimis o delicioasă reţetă de prăjitură pe care a denumit-o „felii Pădurea neagră“. Nouă ne-a plăcut.
Ingrediente
Pentru blat
8 oua 8 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cacao praf de copt
Pentru cremă
1 borcan visine ( compot )
3 budinci de vanilie
8 dl lapte
12 linguri zahar pudra
esenta de rom
1 pachetel de gelatina
5 dl frisca
Preparare
Se separa galbenusurile de albus verificanduse daca sant proaspete . Se freaca galbenusurile cu 4 linguri de zahar , iar albusurile se bat cu zaharul ramas pana obtii o spuma lucioasa . Se incorporeaza galbenusurile in spuma bine batuta .
Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua . Se adauga in ploaie faina in compozitia de ou se amesteca incet ca sa nu scada albusul . Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt se pune compozitia obtinuta si se niveleaza cu o spatula .
Se pune tava in cuptorul preancalzit la 180 grade . Se lasa pana trece proba cu scobitoarea , se lasa la racit .
Crema : se strecoara visinele si se lasa la scurs . Se ia zeam de compot se amesteca cu o budinca de vanilie si se pune la fiertcu 4 linguri zahar . Se da deoparte se adauga gelatina in crema , dupa care se lasa la racit . Budinca ramasa se pune la fiert cu laptele si cele 8 linguri de zahar ramase . Se lasa la fiert pana se ingroasa . Se bate frisca bine si se incorporeaza in budinca racita .
Ansamblarea: se taie blatul in doua ,se insiropeaza cu un sirop preperat din esenta de rom . Se pune peste budinca fiarta cu zeama de visine , se inparte egal boabele de visine . Peste se punejumate din crema budinca si frisca . Se pune peste al doilea blat , se insiropeaza si se inbraca cu crema ramasa . Aceasta prajitura felii Pădurea neagră se orneaza dupa imaginatie si dupa plac .
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.