Felii Pădurea neagră

28 noiembrie 2014   Din țară

Iuliana Lako din Cenad ne-a trimis o delicioasă reţetă de prăjitură pe care a denumit-o „felii Pădurea neagră“. Nouă ne-a plăcut.

Ingrediente

Pentru blat

8 oua 8 linguri zahar 6 linguri faina 2 linguri cacao praf de copt

Pentru cremă

1 borcan visine ( compot )

3 budinci de vanilie

8 dl lapte

12 linguri zahar pudra

esenta de rom

1 pachetel de gelatina

5 dl frisca

Preparare

Se separa galbenusurile de albus verificanduse daca sant proaspete . Se freaca galbenusurile cu 4 linguri de zahar , iar albusurile se bat cu zaharul ramas pana obtii o spuma lucioasa . Se incorporeaza galbenusurile in spuma bine batuta .

Faina se amesteca cu praful de copt si cacaua . Se adauga in ploaie faina in compozitia de ou se amesteca incet ca sa nu scada albusul . Se tapeteaza o tava mare cu hartie de copt se pune compozitia obtinuta si se niveleaza cu o spatula .

Se pune tava in cuptorul preancalzit la 180 grade . Se lasa pana trece proba cu scobitoarea , se lasa la racit .

Crema : se strecoara visinele si se lasa la scurs . Se ia zeam de compot se amesteca cu o budinca de vanilie si se pune la fiertcu 4 linguri zahar . Se da deoparte se adauga gelatina in crema , dupa care se lasa la racit . Budinca ramasa se pune la fiert cu laptele si cele 8 linguri de zahar ramase . Se lasa la fiert pana se ingroasa . Se bate frisca bine si se incorporeaza in budinca racita .

Ansamblarea: se taie blatul in doua ,se insiropeaza cu un sirop preperat din esenta de rom . Se pune peste budinca fiarta cu zeama de visine , se inparte egal boabele de visine . Peste se punejumate din crema budinca si frisca . Se pune peste al doilea blat , se insiropeaza si se inbraca cu crema ramasa . Aceasta prajitura felii Pădurea neagră se orneaza dupa imaginatie si dupa plac .

Prajitura Diplomat

Prajitura Diplomat

Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura cu ciocolata alba

Prajitura suedeza

Prajitura suedeza

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe