FOTO Cuiburi din paste cu roşii şi ciuperci

1 iulie 2014   Din țară

Cititoarea noastră fidelă, Anişoara Ursan din Cernavodă, judeţul Constanţa ne-a trimis la redacţie una din reţetele pe care le-a încercat acasă. Dacă ai încercat-o şi tu şi ţi-a plăcut, urmăreşte şi celelate reţete ale Anişoarei pe care le vom publica pe site! Ingrediente

200 g paste

2-3 roşii

un căţel de usturoi

3-4 ciuperci

50 ml ulei de măsline

un praf de sare

busuioc verde sau uscat

100 g parmezan sau caşcaval

Mod de preparare

Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se scurg şi se trec sub jet de apă rece.

Ciupercile spălate şi feliate subţire se călesc într-un strop de ulei de măsline.

Două roşii se opăresc, se curăţă de pieliţă se dau prin răzătoare şi apoi se călesc într-un pic de ulei. Se sărează după gust, se adaugă şi căţelul de usturoi zdrobit şi 2 -3 frunze de busuioc verde tocat fin sau un praf de busuioc uscat.

Se amesteca sosul cu pastele fierte, apoi se aşază într-o formă de silicon unsă cu un pic de ulei sub forma unor cuiburi în care presărăm pe fiecare caşcaval ras, ciupercile călite şi cubuleţe mici din roşia rămasă. Se dă la cuptor cca 10 minute, apoi se servesc cu caşcaval sau parmezan ras.

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe