FOTO Fasole bătută

9 mai 2014   Din țară

Elena Stanescu, cititoarea noastră, din Timişoara ne-a trimis această reţetă. Mulţumim, Elena! Nu uitaţi că aşteptăm în continuare reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

500 g fasole 2 cepe 1 ardei 1 morcov o bucata de telina jumatate legatura marar cativa graunti de usturoi ulei o lingurita boia sare pasta tomate o crenguta de cimbru 2 foi dafin

Mod de preparare:

Se spală fasolea şi se pune la fiert într-o oală cu apă. După ce clocoteşte câteva minute bune se aruncă apa şi se pune din nou la fiert în altă tură de apă.

Se toacă morcovul, ardeiul şi ţelina şi se introduc în oala cu fasole adăugându-se şi foile de dafin şi crenguţa de cimbru. Se adaugă sare după preferinţă şi când fasolea a fiert bine, bine şi apa a scăzut se ia de pe foc şi se zdrobeşte cu ajutorul unui blender. Se adaugă mărarul tocat, se amestecă bine, apoi se pune într-un vas sau o iena.

Separat într-o tigaie cu puţin ulei se pune ceapa tocată mărunt la prăjit, apoi spre final se pune usturoiul tocat şi boiaua. Se adaugă şi puţină pastă de tomate să se formeze ca un sos, se condimentează cu sare şi aşa fiebinte se pune deasupra fasolei.

Fasolea bătută se poate servi atât caldă, cât şi rece. Poftă bună!

Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.

Mai multe