FOTO Prăjitură cu cremă de Eugenie

11 iunie 2014   Din țară

Loredana Manz ne-a trimis la redacţie reţeta unei delicioase prăjituri. O poţi încerca şi tu!

Ingrediente

aproximativ un borcan de gem 1 foaie de napolitană

Pentru blat

5 ouă

5 linguri de zahăr

5 linguri de făină

un vârf de linguriţă de praf de copt

Pentru cremă

5 eugenii

1 cană de zahăr

1 lingură cacao

puţină apă

un pachet de unt

Pentru glazură

3 linguri zahăr măcinat

2 linguri ulei

1 lingură cacao

2 linguri apă caldă

Mod de preparare

Se face un blat astfel: se separă albuşul de gălbenuş şi se bate spuma cu zahărul, apoi se amestecă cu gălbenuşurile.

Treptat se adaugă făina cu praful de copt. Se amestecă încet, se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor până se coace.

Se prepară crema: cele 5 eugenii se dau pe răzătoare apoi se face un sirop din zahăr, apa şi cacaua şi se amestecă cu eugenia rasă.

Untul se freacă şi se amestecă încet cu eugenia înmuiată.

După ce blatul s-a răcit se desprinde de pe hârtia de copt şi se aşază pe o tavă sau un platou plat, deasupra se unge cu gemul de prune, iar apoi se întinde crema deasupra de gem.

La sfârşit se adaugă foaia de napolitană peste cremă şi deasupra se pune glazura făcută astfel: se amestecă zahărul pudră cu cacaua şi uleiul şi treptat se pun cele 2 linguri de apă caldă. Se dă prăjitura la frigider şi se serveşte rece.

Mai multe