Fursecuri fragede cu vanilie
Voichiţa Şerpar din Arad, cititoare fidelă a revistei noastre, ne-a trimis o delicioasă reţetă de fursecuri fragede cu vanilie.
Ingrediente
250g margarina 250g zahar pudra 3 galbenusuri 1 plic praf de copt 750g faina(3 cani) 2 pliculete de zahar vanilat/1 lingura esenta de vanilie
Pentru varianta de post se folosesc aceleasi ingrediente si se respecta aceleasi cantitati in afara de galbenusuri.
Mod de preparare
1. se mixeaza galbenusurile cu zaharul pudra, vanilia si margarina
2.se adauga faina amestecata cu praful de copt si se framanta un aluat
3. aluatul rezultat se infasoara in folie si se da la frigider pana a doua zi.
4. a doua zi se desface aluatul si se intinde pe masa infainata intr-o foaie de grosime aprox. de 1cm si se decupeaza cu formele dorite.
5. se dau fursecurile la cuptor la temperatura de aprx. 150C/15min.
6.dupa ce s-au copt se lipesc cu gem (de capsuni, caise) cate 2 si se pudreaza cu zahar pudra.
Pentru varianta de post mixati zaharul, vanilia, margarina si faina.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititorii noştri şi aparţin acestora.