Gogoşari în sos tomat
14 octombrie 2013
Din țară
Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Cornea Laurenţia. Mulţumim! Aşteptăm reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
5 kg gogoşari 1 borcan de pastă de tomate 500 g oţet 500 g ulei 500 g zahăr 5 linguri sare foi de dafin boabe de piper boabe de muştar
Mod de preparare:
Gogoşarii se curăţă de cotor şi seminţe, se spală şi se taie în sferturi. Amestecăm ingredientele şi punem pe foc. Când începe să fiarbă adăugăm gogoşarii şi lăsăm să fiarbă 3-5 minute (gogoşarii să fie acoperiţi de sos). Îi scoatem cu o paleta şi continuăm până terminăm.
Aşezăm gogoşarii în borcane spălate şi sterilizate, adăugăm sosul cald, capsăm borcanele şi acoperim până a doua zi.