Gogoşari umpluţi
Această reţetă am primit-o de la cititoarea noastră Mihaela Dumitrana pentru care-i mulţumim. Nu uitaţi că aşteptăm în continure reţetele voastre la adresa retete@click.ro!
Ingrediente:
1 kg carne de curcan 10 gogoşari (sau dovlecei/ardei) 3 cepe 2 morcovi 1 dovlecel 1 ardei roşu 1 ardei galben 1 legătură pătrunjel 6 linguri pastă de tomate 2 oup 100 g orez 1 borcan roşii ân bulion sau suc de roşii 2 pahare cu vin cimbru sare piper
Mod de preparare:
Tocăm mărunt la robot morcovii, dovlecelul, ardeiul roşu şi galben, ceapa şi le călim în puţin ulei. Când legumele sunt călite, adăugăm pasta de tomate, 1/2 pahar cu vin şi amestecăm continu timp de 2-3 minute după care adăugăm orezul.
După ce aceasta compoziţie s-a răcit, adăugăm carnea tocată, ouăle, pătrunjelul tocat fin, un praf de cimbru, sare şi piper. Cu această compoziţie umplem gogoşarii (eu am facut o tavă combinată pentru a satisface preferinţele întregii familii)
Îi aşezăm într-o tavă încăpatoare şi adăugăm peste ei roşiile în bulion făcute pastă la robot sau suc de roşii, restul de vin, cimbru, sare şi piper şi dăm la cuptor la foc mediu timp de aproximativ 1 oră.
Echipa clickpoftabuna.ro nu îşi asumă responsabilitatea eventualelor nereuşite culinare. Reţetele sunt trimise de cititoarele noastre şi aparţin acestora.