Gogoşi

22 februarie 2018   Din țară

Reţeta celor mai fragede gogoşi am primit-o de la doamna Mihaela Burduaza din Râmnicu Vâlcea.

De ce ai nevoie pentru gogoşi

500 g făină

2 ouă

5 linguri zahăr

200 ml lapte

25 g drojdie

sare

ulei, pentru prăjit

zahăr pudră

Cum se prepară gogoşile

Amesteci drojdia cu 2 linguri de lapte cald, o lingură de zahăr şi una de făină şi laşi la dospit până îşi dublează volumul.

Separat, baţi cele 2 ouă cu restul de zahăr. În alt vas, cerni făina, adaugi sarea, iar în mijlocul ei faci o adâncitură în care torni maiaua, ouăle bătute cu zahărul şi laptele rămas.

Amesteci până obţii un aluat omogen. Îl laşi la crescut, într-un loc călduros, în jur de 30 de minute.

Întinzi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi decupezi gogoşi cu gura unui pahar, apoi le prăjeşti în uleiul încins. Le scoţi pe un şervet de bucătărie şi le presari cu zahăr pudră.

Mai multe