Gogosi cu brânză
Mulţumim Florentinei Hij din comuna Volovăţ, Suceava pentru această reţetă care ne trimite cu gândul la gogoşile bunicii.
Ingrediente
100 g brânză telemea nesărată sau caş 250 g făină 1 ou 1 cub drojdie 3 cartofi 1 linguriţă zahăr ulei, pentru prăjit
Mod de preparare
Fierbi în coajă cartofii, în apă cu sare. Razi telemeaua. Într-un vas, cerni făina şi faci un loc la mijloc, în care pui drojdia, zahărul şi o ceşcuţă de apă călduţă. Amesteci bine şi laşi maiaua la crescut, apoi adaugi cartofii pasaţi, brânza rasă şi oul. Frămânţi uşor un aluat şi-l laşi la dospit. Tai bucăţi din aluat, potrivit de mari, şi le pui la prăjit în baia de ulei încinsă. Le laşi să se coacă pe ambele părţi, apoi le scoţi pe şervete de hârtie, pentru a îndepărta surplusul de ulei.