Gogoşi cu piersici
Doamna Amalia Năstase din Bucureşti ne-a trimis cea mai bună reţetă de gogoşi cu piersici.
Ai nevoie de
40 g drojdie
200 ml lapte călduţ
500 g făină
100 g zahăr
2 ouă
1 praf de sare
coaja de la o lămâie
3 jumătăţi de piersici
zahăr pudră, pentru decor
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară
Amesteci drojdia cu laptele călduţ, cu zahărul şi laşi la crescut. Pui într-un bol mare făina, faci o gropiţă în mijloc şi torni maiaua. Adaugi ouăle, sarea, coaja de lămâie şi piersicile tăiate mărunt şi amesteci bine cu o spatulă. Dacă mai este nevoie mai pui puţină făină. Frămânţi până când aluatul se desprinde de pe mâini, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi la crescut până îşi dublează volumul. Îl mai frămânţi puţin cu mâinile unse cu ulei şi formezi din el mingiuţe. Le mai laşi puţin la crescut şi le prăjeşti în baie de ulei încins, la foc mic spre mediu, până când devin aurii. Le serveşti decorate cu zahăr pudră.