Gogoşi cu piersici

26 septembrie 2017   Din țară

Doamna Amalia Năstase din Bucureşti ne-a trimis cea mai bună reţetă de gogoşi cu piersici.

Ai nevoie de

40 g drojdie

200 ml lapte călduţ

500 g făină

100 g zahăr

2 ouă

1 praf de sare

coaja de la o lămâie

3 jumătăţi de piersici

zahăr pudră, pentru decor

ulei, pentru prăjit

Cum se prepară

Amesteci drojdia cu laptele călduţ, cu zahărul şi laşi la crescut. Pui într-un bol mare făina, faci o gropiţă în mijloc şi torni maiaua. Adaugi ouăle, sarea, coaja de lămâie şi piersicile tăiate mărunt şi amesteci bine cu o spatulă. Dacă mai este nevoie mai pui puţină făină. Frămânţi până când aluatul se desprinde de pe mâini, îl acoperi cu un prosop şi îl laşi la crescut până îşi dublează volumul. Îl mai frămânţi puţin cu mâinile unse cu ulei şi formezi din el mingiuţe. Le mai laşi puţin la crescut şi le prăjeşti în baie de ulei încins, la foc mic spre mediu, până când devin aurii. Le serveşti decorate cu zahăr pudră.

Mai multe