Guguluf cu vişine

10 august 2016   Din țară

Mulţumim cititoarei noastre Elena Harabagiu din Râmnicu Sărat pentru această reţetă.

Ingrediente 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri ulei 6 linguri faina 500 g visine fara samburi unt pentru uns forma 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt

Mod de preparare

Intr-un vas mai inalt batem bine cu mixerul , galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vanilat pina se albeste si se face ca o spuma.Adaugam uleiul incet ca la maioneza, batand in continuare compozitia.Adaugam faina si amestecam bine de tot cu mixerul.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare , apoi le adaugam la coca avand grija sa amestecam incet, de sus in jos albusurile ca sa nu se lase.

O forma de guguluf o ungem cu unt si o tapetam cu faina. Un pumn de visine( dupa ce au fost scurse bine) se imprastie in partea de jos a formei.Adaugam aluatul si presaram apoi celelalte visine date prin faina, peste coca.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade aproximativ 30-40 minute pina se coace guguluful.Se face proba cu scobitoarea si daca este copt, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in forma.

Dupa ce s-a racit acoperim guguluful cu zahar praf si se taie felii.

Mai multe