Împletită cu carne de pui
Cu puţin efort, prepari cea mai bună împletită cu carne de pui, după reţeta doamnei Oana Plăcintă din Suceava.
De ce ai nevoie pentru împletită cu carne de pui
400 g aluat foitaj
800 g carne tocată de pui
2 cepe
2 ouă
1 gălbenuş
2 linguri ulei
1 legătură mărar
pătrunjel
susan
sare
piper
Cum se prepară împletita cu carne de pui
Laşi aluatul la dezgheţat. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o pui la călit în ulei trei-patru minute. Adaugi carnea tocată şi o amesteci să nu se prindă, până lasă zeamă. Pui sare, piper, pătrunjel şi mărar tocate, după gust, şi laşi să fiarbă până scade zeama, iar carnea este făcută. După ce se răceşte puţin, amesteci cu ouăle bătute. Presari puţină făină pe masă şi întinzi aluatul cu sucitorul, apoi îl tai în trei, pe lung, iar două din părţi le tai fâşii de 1,5-2 cm. Pui carnea pe cea din mijloc, netăiată, şi acoperi alternativ cu fâşiile de pe margine. Aşezi plăcinta într-o tavă tapetată, o ungi cu gălbenuşul bătut şi presari susan. Introduci tava în cuptorul preîncălzit 35-40 minute.