Ineluşe cu brânză
Deserturile simple sunt şi cele mai bune, mai ales când vine vorba de aceste ineluşe cu brânză, după reţeta domnului Teodor Căpîlnean.
Ingrediente ● 1 1/2 kg telemea vacă şi oaie, amestec ● 400 g foi de plăcintă dezgheţate ● 200 g stafide brune ● 1 cană zahăr ● 1 cană lapte ● 5 ouă ● esenţă de vanilie ● coaja rasă de la 1 lămâie ● 1 plic zahăr vanilat ● ulei, pentru uns foile ● unt, pentru uns tava
Ţii stafidele 5 minute în apă caldă, apoi le scoţi pe şervete absorbante. Dai brânza prin răzătoare şi o amesteci cu zahărul, ouăle, stafidele, esenţă de vanilie, după gust, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.
Separat, ungi o tavă rotundă cu unt. Întinzi o foaie de plăcintă, o ungi cu ulei, întinzi peste ea altă foaie, o ungi, pui un strat cât mai gros de brânză şi rulezi. Procedezi astfel până când termini ingredientele şi aşezi plăcintele în tava rotundă, fără să laşi spaţiu între ele. Le stropeşti cu puţin ulei şi dai la cuptorul încins. Când încep să se rumenească torni peste ele laptele şi le mai dai la cuptor încă 5 minute.