Jeleu de citrice

20 ianuarie 2017   Din țară

Pentru că suntem în sezonul rece, citricele sunt soluţia ideală pentru un desert uşor şi răcoros. Domnul Daniel Bertoni ne-a trimis reţeta unui jeleu de citrice.

De ce ai nevoie pentru jeleu de citrice

1 grepfrut

1 portocală

2 mandarine

3 foi gelatină

80 g zahăr

80 ml vin alb dulce

2 linguri lichior de mandarine

Cum se prepară jeleul

Citricele se storc, iar sucul rezultat se strecoară printr-o sită deasă. Gelatina se va înmuia în apă rece. Într-o tigaie se caramelizează cele 80 g zahăr şi se sting cu vinul. Se lasă să fiarbă la foc mic până ce zaharul va fi dizolvat complet. Se adaugă jumătate din sucul de citrice şi se dizolvă gelatina. Încorporăm restul de suc şi lichiorul. Se toarnă amestecul în boluri de sticla şi se lasă la frigider peste noapte. Acompaniem jeleul cu felii de citrice şi fistic tocat grosier

Mai multe