Jeleu de citrice
28 aprilie 2016
Din țară
Mulţumim din nou lui Albert Daniel Bertoni pentru încă o reţetă delicioasă şi uşoară.
Ingrediente - 1 grapefruit - 1 portocală - 2 mandarine - 3 foi gelatină - 80 gr zahăr - 80 ml vin alb dulce - 2 linguri lichior de mandarine
Mod de preparare:
Citricele se storc, iar sucul rezultat se strecoară printr-o sită deasă. Gelatina se va înmuia în apă rece. Într-o tigaie se caramelizează cele 80 g zahăr şi se sting cu vinul. Se lasă să fiarbă la foc mic până ce zaharul va fi dizolvat complet.
Se adaugă jumătate din sucul de citrice şi se dizolvă înăuntru gelatina. Încorporăm restul de suc şi lichiorul. Se toarnă amestecul în boluri de sticla şi se lasă la frigider peste noapte.
Acompaniem jeleul cu felii de citrice şi fistic tocat grosier.