Lebăr

18 decembrie 2013   Din țară

Un bine-cunoscut preparat, ce va umple platourile mesei de Crăciun.

Ingrediente:

1 kg de ficat de porc 500 de grame de slănină 300 de grame de carne de porc O ceapă Sare şi piper după gust Intestine groase de porc 4 foi de dafin 20 de ml de ulei 10 boabe de piper

Mod de preparare:

Se spală ficatul cu apă rece şi se pune la fiert timp de 15-20 de minute. Se căleşte ceapa în ulei. Carnea şi slănina se pun la fiert împreună cu 5 boabe de piper şi două foi de dafin. Se lasă la răcit. Ficatul, carnea, slănina şi ceapa se dau prin maşina de tocat de două ori. Se adaugă sare şi piper după gust, se amestecă bine şi se umplu intestinele. Se leagă la capete şi se pun la fiert în apa caldă cu o linguriţă de sare, restul de boabe de piper şi foi de dafin. Se va înţepa cu o scobitoare din loc în loc. Se lasă pe foc aproximativ 20 de minute, se scoate şi se lasă la uscat pe un blat de lemn. Peste lebăr se aşează un blat de lemn şi se lasă aşa circa 4-5 ore. Se păstrează la frigider.

Foto: verticalonline.ro

Mai multe